Volgens StepMaastricht

HotSpots in Maastricht

Zorgvuldig geselecteerd, de HotSpots van Maastricht volgens StepMaastricht. Leuke plekjes in Maastricht, ideaal om te combineren met jouw steptocht. Klik op de knop “Navigeer”, stap op de step en volg de route.

sofa maastricht

Sofa Maastricht

De plek om in een trendy sfeer te genieten in de brasserie, bar, restaurant of terras. In een rustige omgeving waar de mooie natuur en de stad samenkomen. Bij SOFA kun je terecht voor een hapje en een drankje, een uitgebreide lunch of een gangen diner.

Meer info: Website Sofa

luster maastricht

Luster

Aan het charmante Vrijthof is Luster gevestigd. Met een geheel nieuw concept, geïnspireerd op verfijnde mediterraanse ‘sharing dishes’, is Luster een aanwinst in Maastricht. Een concept dat is ontstaan uit de verbintenis van samen genieten van lekker eten.

Meer info: Website Luster

coffee lovers

Coffeelovers

Sinds 1878 een begrip in Limburg, de heerlijke bonen van Blanche Dael die gebruikt worden in Coffeelovers. Niet alleen voor koffie kun je hier terecht, maar ook voor een heerlijke lunch, snack of heerlijk taartje. Voor iedereen is wat wils!

toscanella

Toscanella Apuana

Het authentiek Italiaans restaurant is de perfecte plek voor een ontspannen lunch of een smaakvol diner.  Toscanella Apuana is voor iedereen die houdt van goed, puur en echt Italiaans eten in het centrum van Maastricht. Proef het betoverende Italië!

noon maastricht

Noon 

Gelegen in het authentieke stadsdeel Wyck, direct aan de Maas en met een fantastisch uitzicht op de stad. NOON’s keuken is Europees met veel Aziatische invloeden en bevat bijzonder lekkere gerechten die vooral niet alledaags zijn.

Meer info: Website Noon

smullies

Smullies

Een hippe patisserie en ijssalon gevestigd aan de groene loper in Maastricht. Macarons, luxe gebak, koffie to-go en alles wat met chocolade te maken heeft gecombineerd met het lekkerste ijs, divers aanbod van smoothies en milkshakes.

Meer info: Website Smullies

cafe sjiek

Café Sjiek

Het eerste eetcafé van Maastricht. De kleine variant van het Franse grand Café. Hier ontmoet men elkaar, om samen te eten, te genieten van een goed glas wijn of voor een goed gesprek. Het café blijft een café, maar met een uitstekend menu waar menig restaurant jaloers op kan zijn.

Meer info: Website Café Sjiek

brasserie tapijn

Brasserie Tapijn

De grote, sfeervolle hal waarin Tapijn gevestigd is, diende vroeger als eetzaal voor de manschappen van de Tapijnkazerne. Die bourgondische invulling van het gebouw wordt nu voortgezet als brasserie waar gastvrijheid heerst, een gemoedelijke rust en een plek waar jong en oud verzamelen.

Meer info: Website Tapijn

bold rooftopbar

Bold Rooftopbar

Ontdek op grote hoogte Maastricht vanuit de Bold Rooftopbar. De ideale spot voor een goede kop koffie of lunch gedurende de dag. Geniet van verfijnde cocktails, wijnen en heerlijke bites & dishes tijdens de namiddag of avond. Het gehele jaar door met een adembenemend panoramisch uitzicht.

De Brandweer kantine 

De voormalige brandweerkazerne aan de Capucijnenstraat bevindt zich op de grens van de historische binnenstad en het bruisende, nieuwe Sphinxkwartier. Tegenwoordig heeft de kazerne een dynamische, levendige en creatieve invulling onder de naam ‘De Brandweer’. 

cafe zuid maastricht

Café Zuid

Zin in een lunch, tapas of drankje in je ligstoel aan het water? Bij café Zuid zit je goed. Met uitzicht over de Maas en het Charles Eyck park is dit de ideale locatie om te genieten. Perfect te bereiken op de step!

Meer info: Website Café Zuid

dominicanenkerk

Dominicanen kerk

Een kerk die is omgetoverd tot boekenwinkel. De Dominicanerkerk is een rijksmonument vlak nabij het welbekende Vrijthof van Maastricht. Binnen is een coffeelovers vestiging waar u kunt genieten van een overheerlijke kop koffie of thee.