Route door Maastricht

Flikken Maastricht route

Een route langs bekende locaties in de serie van Flikken Maastricht. Step langs de woning van Eva van Dongen en Floris Wolfs of langs het bekende politiebureau.  Herken jij alle locaties?Klik op de knop ”navigeer” om naar de locatie te navigeren.

A –  Hotel de l’Empereur

Het verblijf waar Eva en Wolfs verblijven in een van de eerste seizoenen. Eva lijkt het hier wel te kunnen vinden met barman Joes, waardoor Wolfs jaloers blijkt te worden.

 

B – Het Bassin

Voor de echte kenner die er vanaf het begin bij is een bekend beeld uit de intro van de serie. Eva en Floris komen hier altijd aanvaren vanuit de sluis op de speedboot.

 

C – Sint Servaasbrug

De welbekende brug die iedere keer in de intro is te zien van Flikken Maastricht. Iconisch beeld van de stad. Het huidige stalen deel kan omhoog gaan indien grote binnenvaartschepen moeten passeren.

D – Entre Deux

De locatie waar werd geschoten op Luca, de vriend van Fleur Wolfs. Ook vlucht Floris Wolfs via de trappen aan de rechterkant met een koffertje met geld ervandoor. 

E – Pension de Ponti

Het huis dat waarschijnlijk iedere kijker wel kent, Pension de Ponti. Het huis waar Eva van Dongen en Floris Wolfs in de serie wonen en waar vele scènes zich afspelen. Als je door de ramen kijkt zie je de bekende open achtergevel.

 

F – Politiebureau Maastricht

Het echt politiebureau van Maastricht uit de serie wat vaak te zien is. Echter zijn de scènes die zich hierbinnen afspelen niet op deze locatie opgenomen, maar op een film locatie in  Amsterdam.